Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У столиці на будівництві Подільського мосту «відмили» 150 млн. грн – звинувачують керівника КП, генпідрядника та підрядників

У столиці на будівництві Подільського мосту «відмили» 150 млн. грн – звинувачують керівника КП, генпідрядника та підрядників - Корупціонер в Україні
16890
У Києві Подільська окружна прокуратура м. Києва повідомила про нові підозри першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», керівнику генпідрядної організації, а також двом керівникам підрядних організацій, які привласнили кошти столичної громади під час будівництва Подільського мосту.

Слідством було встановлено, що в квітні 2017 року комунальне підприємство та уклало договір щодо виконання робіт з будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві. Для виконання договору генпідрядник у листопаді 2019 року залучив підрядні організації для проведення робіт з використанням нестандартного обладнання (крану) та із залученням машиністів, зокрема для переміщення важких вантажів. За ці роботи з бюджету були перераховані кошти на загальну суму близько 148 млн. грн. Але експертиза встановила, що відповідні послуги з надання обладнання та вантажні роботи не проводилися.

У той же час, між КП - замовником будівництва, генпідрядником та підрядниками були складені та підписані акти приймання виконаних робіт з нанесення антикорозійного захисту металевих елементів несучих конструкцій мосту. З висновку експертизи - обсяги та вартість виконаних робіт не відповідають складеним актам, різниця становить близько 1,8 млн. грн. Тобто загальна сума збитків столичного бюджету становить близько 150 млн. грн.

У серпні 2021 року цьому очільнику КП та генпідряднику вже було повідомлено про підозру за фактами завищення вартості робіт з фарбування прольотних плит Подільського мосту на суму понад 4,5 млн. грн.

Фігурантам справи інкримінують дії за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України.

Ось чому постійно зростала вартість робіт на будівництві Подільського мосту. Навіть зрозуміло кому йшли «відмиті» кошти. Але в «планах» КМДА ще багато будівництв. Тому жителі столиці десятиліттями ждуть обіцяного метро на Троєщіну. А враховуючи жадібність столичних корупціонерів це буде не скоро. Може на час відкриття цієї гілки метро, цей вид транспорту буде вже не актуальним, а причина цього може бути в застарілих підходах керівництва столиці до бачення майбутнього нашого міста.


#ПодільськаОкружнаПрокуратура #КМДА #ДирекціяЗбудівництваШляховоТранспортнихСпорудКиєва #корупція #столичнагромада
Поділиться в соціальних мережах: