Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Викрита ще одна «оборудка» на закупівлі паливно-мастильних матеріалів для Укрзалізниці та Міноборони, збитки від якої складають майже 145 млн. грн

Викрита ще одна «оборудка» на закупівлі паливно-мастильних матеріалів для Укрзалізниці та Міноборони, збитки від якої складають майже 145 млн. грн - Корупціонер в Україні
19340
Нацполіцією була задокументована корупційна схема при укладанні договорів на закупівлю паливно-мастильних матеріалів посадовцями філії АТ «Укрзалізниця» та відповідного департаменту Міноборони із двома приватними компаніями. Поставлене за цими договорами паливо не відповідало необхідним критеріям якості, а його ціна значно перевищувала ринкову. Збитки державному бюджету, які були спричинені цією схемою, склали 144,7 млн. грн.

Наразі проводяться обшуки в офісах державних та приватних компаній, а також за місцями проживання фігурантів. Дії підозрюваних кваліфікують за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; зловживання владою або службовим становищем; службове підроблення).

Звертає на себе увагу те, що в цій справі виявлений «російський слід», а саме: одна із компаній-постачальників належить до сфери впливу російської нафтової компанії; а друга фірма представляє виробника, який не має жодного досвіду подібних поставок чи результатів необхідних промислових випробувань. Тобто маємо справу з фірмами «прокладками».

Про схеми розкрадання, зокрема палива, на Укрзалізниці журнал опублікував цілу низку статей під назвою «Залізничні хроніки», також були опубліковані журналістські розслідування про корупцію в тилових частинах МОУ.

Що може зупинити цих корупціонерів? Народна мудрість, що «риба гниє з голови», напевне саме точно відповідає стану справ на Укрзалізниці та в Міноборони. І це під час війни. Може хоч РНБОУ зверне увагу на «такий» стан речей в відомствах, що відповідають за безпеку держави.


#Нацполіція #Укрзалізниця #МОУ #корупція
Поділиться в соціальних мережах: