Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Викриті оборудки з «прихватизацією» будівель керівника столичного держпідприємства «Арсенал»

Викриті оборудки з «прихватизацією» будівель керівника столичного держпідприємства «Арсенал» - Корупціонер в Україні
16980
ДБР (ТУ в м. Полтаві) спільно з Генпрокуратурою повідомили про підозру директору столичного Казенного підприємства спеціального приладобудування, який організував корупційну схему розпродажу державного майна.

 
Очільник КП СПБ «Арсенал» для заволодіння приміщеннями підприємства, які не підлягають приватизації, організував злочинну групу з посадовців Фонду державного майна України (ФДМУ) та Національного космічного агентства України (НКАУ). У 2010 році підприємство розробляло і виробляло оптичні і оптико-електронні прилади для космічної, авіаційної та наземної техніки військового і цивільного призначення в Україні, тому діяла заборона на приватизацію приміщень стратегічного підприємства.

Попри це, зловмисники розробили корупційну схему їх незаконного привласнення та заволодіння земельними ділянками, на яких розташовані будівлі підприємства, а це на хвилиночку центральна частина столиці. За цією схемою майже 10 тис. кв. метрів приміщення одного з корпусів КП СПБ «Арсенал» було «продано» підконтрольній директору юридичній особі. Ця оборудка нанесла державі понад 80 млн. гривень збитків.

Керівника КП СПБ «Арсенал» звинувачують за ч. 2 ст. 233 КК України (незаконна приватизація державного майна).

Напевно посадовець розраховував на час, але злочини проти держави (та його майна) не мають строку давності. Це вже не перший випадок незаконної приватизації будівель стратегічних підприємств, розташованих в Києві, за участю посадовців ФДМУ. Мета цих оборудок земельні ділянки в столиці, будівництво ЖК та ТРЦ, відмивання корупційних грошей через сумнівні забудови. У Києві було багато стратегічних підприємств, залишились лише назви. Але є надія повернути все державі.


#ДБР #Генпрокуратура #ФДМУ #НКАУ #Арсенал #корупція #приватизація
 
Поділиться в соціальних мережах: