Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

ДАБК як ховрах у полі, його не бачать но воно є. (Частина четверта. Продовження). Підтвердження порушень та реакція порушника.

ДАБК як ховрах у полі, його не бачать но воно є. Частина четверта. Продовження - Корупціонер в Україні
76250
Журнал продовжує відслідковувати події навколо Гаражного кооперативу «Барвінок» у Подільському районі столиці щодо захвату земельних ділянок та незаконного будівництва на них гаражів, а також вживання заходів протидії таким явищам з боку контролюючих органів.
 
Попередні події були висвітлені раніше у статях
 
Як у Києві під прикриттям гаражного кооперативу його керівництво захоплює земельні ділянки та забудовує їх комерційними спорудами. ДАБК як ховрах у полі, його не бачать но воно є
 
ДАБК як ховрах у полі, його не бачать но воно є. (Частина друга. Продовження) Не тільки є, а ще й працює як Фабрика по виробництву локшини
 
ДАБК як ховрах у полі, його не бачать но воно є. (Частина третя. Продовження). Захоплення земельної ділянки з самовільним будівництвом – як запобіжна міра
 
На численні звернення громадян та увагу з боку преси, 05 листопада минулого року Департаментом з питань державного архiтектyрно-будiвельного контролю м.Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в межах наданих повноважень, було проведено позапланову виїзну перевірку дотримання Гаражним кооперативом «Барвiнок» вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів i правил.
 
Мабуть ув’язку з великою складністю оформлення підсумків перевірки, чиновники готували акт більш ніж п’ять місяців. Нарешті 17 квітня цього року акт перевірки було складено та ознайомлено з ним представника ГК «Барвінок».
 
Результатами перевірки було підтверджено факти незаконного заволодіння земельними ділянками та самовільного будівництва ГК «Барвінок» (Голова правління - Купенко Микола Юхимович).
 





 
Згідно з діючим законодавством після ознайомлення з актом перевірки представника порушника - ГК «Барвінок», ДАБК повинен надати йому припис, в якому зобов’язати його усунути порушення на протязі трьох місяців. Тому в середині липня цього року кооператив повинен звільнити захоплені ділянки та знести незаконно збудовані споруди (гаражі). Інакше ці дії будуть зроблені у примусовому порядку за рахунок порушника.
 
На даний час журнал отримав ще додаткову інформацію про діяльність кооперативу та безпосередньо його керівництва. Поспілкувавшись з ветераном цього кооперативу, поважною людиною, яка була у свій час членом Правління та заступником голови кооперативу - Іваном Шкляренко, з’ясувалися наступні факти. Кількість гаражів та право власності на них у кооперативі є таємною інформацією, якою володіє тільки Голова правління кооперативу М. Купенка. З часу коли головою кооперативу його було обрано, а це ще 80-ті роки минулого століття, незалежних аудиторських перевірок щодо діяльності та використання членських внесків по сьогоднішній час не проводилось. Також «незрозуміла» історія про діяльність заправки, яка була на території кооперативу, яка неясно яким чином та на яких підставах опинилася у приватній власності.
Всі ці факти наштовхують на думку, що Голова правління кооперативу сприяє не тільки порушенню закону захоплюючи комунальні землі та забудовуючи їх, ще й створив «приватний (закритого типу) клуб» у вигляді одноосібного власника великої кількості гаражів, боксів та споруд, які збудовані за рахунок членів усього кооперативу.
 

 
Всю цю ситуацію навколо та в середні кооперативу журнал почав вивчати ще рік тому. На протязі року журналісти спілкувалися з великою кількістю людей, які мали чи мають відношення до кооперативу. Зокрема з І. Шкляренко журналісти познайомилися минулою осінню.
 
Розуміючи своє хитке становище на посаді та з перспективою кримінального переслідування, Купенко почав «нервувати» та робити незрозумілі на перший погляд дії. Так він спробував розповсюдити листівку про себе «поганого», щоб сформувати громадську думку в середині кооперативу, наче є небезпека його «існуванню».
 

 
Але ця листівка чомусь з’явилася тільки біля під’їзду дому І. Шкляренко та дому де мешкає касир кооперативу. Розгойдати ситуацію та визвати громадське обурення таким чином не вийшло. Також «істеричні» висловлювання при спілкуванні в різних месенжерах підтверджують наляканість пана Купенка та його сина. Верхівкою безкарності дій Купенка є спроба погрожувати свідкам його «діяльності». Так на початку квітня цього року під двері квартири доньки І. Шкляренко був підкладений ритуальний вінок «зі скорботою наче померлого Шкляренка».


 

 
Ці події підтверджують, що діяльність Купенка на посаді керівника, мабуть ведеться з порушеннями законодавства та має кримінальний відтінок, а вибір ним засобів залякування, які він використовує, дуже примітивні.
 
Журнал продовжує відслідковувати події навколо ГК «Барвінок» та сподівається, що час коли усі будуть рівні перед законом та нести відповідальність за правопорушення, настане вже скоро.
 

AlertsSich

Поділиться в соціальних мережах: