Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

ДАБК як ховрах у полі, його не бачать но воно є. (Частина третя. Продовження). Захоплення земельної ділянки з самовільним будівництвом – як запобіжна міра

Як ДАБК реагує на Захоплення земельних ділянок та самовільне будівництво
65930
Нарешті  5 листопала цього року департаментом з питань державного архiтектyрно-будiвельного контролю мicтa Києва виконавчого органу Киiвської мicькoї ради (Киiвськоi мiської державкої адмiністрацiї) в межах наданих повноважень, було проведено позапланову виїзну перевiрку дотримання Гаражним кооперативом «Барвiнок» вимог законодaвства у сферi мiстобудiвноi дiяльностi, будiвельних норм, стандартiв i правил.
Про грубі порушення цим кооперативом вимог законодaвства у сферi мiстобудiвноi дiяльностi журнал вже розповідав у статті «Як у Києві під прикриттям гаражного кооперативу його керівництво захоплює земельні ділянки та забудовує їх комерційними спорудами. ДАБК як ховрах у полі, його не бачать но воно є».

Знадобилося майже дев’ять місяців звернень громадськості, втручання преси щоб уповноважений орган почав виконувати свої повноваження про що ми знайомили читачів у статті «ДАБК як ховрах у полі, його не бачать но воно є. (Частина друга. Продовження) Не тільки є, а ще й працює як Фабрика по виробництву локшини».

Перевірку зустрів сам голова гаражного кооперативу пан Купенко Микола Юхимович, який був дуже підготовлений. Надававши пояснення щодо діяльності кооперативу, пан голова розповів про усі свої досягнення та шляхетне життя, демонструючи копії документів на право користування різними земельними ділянками на яких знаходяться гаражні споруди, класично відхиляючись від пояснень відносно причини перевірки. А саме земельна ділянка яка знаходиться у кооперативу в короткостроковій оренді під тимчасову стоянку і ділянка на яку у даний час право користування відсутнє, але не завадило забудувати трьох поверховими спорудами.

Комісію було повідомлено про усі заслуги з радянських часів кооперативу та переважні права перед законом. Згодом під час спілкування пан Купенко погодився, що ці ділянки забудовані та на це у кооперативу є усі потрібні документи, але так їх і не продемонстрував. Важливо буде підмітити той факт, що під час перевірки жодного документу в оригіналі надано для ознайомлення не було та ніхто і не поцікавився.

Також пан Купенко дуже наполягав, що будівництво на земельній ділянці яка кооперативу не належить, є вимушеною мірою, для запобігання руйнування існуючих гаражних споруд від посягання житлового комплексу «Крістер Град». Тобто якщо ви вважаєте, що вашому будинку чи будівлі загрожує руйнування, не хвилюйтесь будуйте поруч «захисну» трьох поверхову будівлю, не переймаючись про те що земельна ділянка вам не належить, а тому що треба.,,,,,

Дивимось що ж так треба на www.olx.ua

Підсумком перевірки вже є не надання правовстановлюючих документів та дозвільної документації, що може свідчити про порушення чинного законодавства з наявним захопленням земельної ділянки. Та підтвердження паном Купенко факту самовільного будівництва.



А зараз ми чекаємо офіційних результатів перевірки……

AlertsSich

Поділиться в соціальних мережах: